ˆ

Klauzula informacyjna

Blok przełączania pomiędzy informacjami aktualnymi i archiwalnymi

Lista informacji

Klauzula informacyjna dot. przetwarzania danych osobowych

Data wprowadzenia informacji do BIP: 2018-05-24 12:52:23

Akapit nr 1 - brak tytułu

KLAUZULA INFORMACYJNA
 
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujemy, iż:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Wójt Gminy Lubrza, z siedzibą przy Os. Szkolne 13, 66-218 Lubrza.
2. Z Administratorem można skontaktować się poprzez adres e-mail , lub pisemnie na adres siedziby Administratora.
3. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym może Pani/Pan skontaktować się poprzez e-mail . Z inspektorem ochrony danych można kontaktować się we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych.
4. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w celu niezbędnym do realizacji zadań wynikających z praw i obowiązków podmiotu, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. C i E RODO.
5. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych będą:
  • pracownicy Urzędu Gminy Lubrza.
  • podmioty współpracujące z Urzędem Gminy Lubrza na podstawie umów powierzenia, w celu realizacji umowy o współpracy.
  • organy państwowe, którym udostępnienie danych osobowych regulują oddzielne przepisy prawa.
6. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani żadnej organizacji międzynarodowej.
7. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane/przetwarzane przez okres wynikający z poszczególnych przepisów prawa.
8. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu.
9. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
10. Dane podaje Pani/Pan dobrowolnie. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest warunkiem koniecznym do realizacji zadań Urzędu Gminy Lubrza, wynikające z przepisów prawa. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości rozpoczęcia przetwarzania danych.
11. Pani/Pana dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, nie będą też poddawane procesowi profilowania.
 

Załączniki

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Gmina Lubrza
Osoba, która wytworzyla informację: Rafał Piechocki Data wytworzenia informacji: 2018-05-24 12:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Rafał Piechocki Data wprowadzenia do BIP 2018-05-24 12:52:23
Wprowadził informację do BIP: Rafał Piechocki Data udostępnienia informacji: 2018-05-24 13:14:55
Osoba, która zmieniła informację: Rafał Piechocki Data ostatniej zmiany: 2018-12-03 09:45:35
Artykuł był wyświetlony: 988 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »
ˆ

Nagłówek strony

  • BIP
  • Godło RP
herb

Biuletyn Informacji Publicznej

Urzędu Gminy w Lubrzy
ˆ

Ustawienia dostępności

Zmiana wielkości treści w serwisie
Zmiana kontrastu serwisu